Nemzetközi képviselet

A szövetség az elmúlt években kiterjedt kapcsolatrendszert épített ki az európai szervezetekkel annak érdekében, hogy tagjai számára a legszélesebb lehetőségeket kínálja a külföldi terjeszkedéshez.
Többek között napi kapcsolatot tartunk az Európai Bizottsággal, a nemzetközi elektromobilitási szervezetekkel, az innovációval és a felsőoktatással foglalkozó intézetekkel, valamint számos piacvezető vállalattal.
A Magyar Elektromobilitás Szövetség az Európai Elektromobilitás Szövetség (AVERE) teljes jogú tagja.

 

Kapcsolatépítés, networking

Tagjaink igényei mentén - friss információkat, együttműködési lehetőségeket és új üzleti lehetőségeket felkutatva – megfelelő fórumokat és networking lehetőségeket biztosítunk arra, hogy a tagjaink megtalálják szakmai partnereiket, üzletfeleiket a jövőbeni üzleti sikerek kiteljesítésére.

 

Eseményszervezés

A közvélemény mobilitási tudatosságának növelésére, az iparági szereplők, szakértők és a politikai döntéshozók kapcsolatépítésének támogatására speciális témák mentén rendszeresen szervezünk szakmai eseményeket. A Magyar Elektromobilitás Szövetség évek óta főszervezője az iparág legnagyobb hazai és regionális szakmai konferenciájának, a minden év szeptemberében megrendezésre kerülő Emobility Forum rendezvénysorozatnak.

 

Üzleti és pályázati lehetőségek felkutatása

A szervezet ambiciózus célokat tűzött ki annak érdekében, hogy javuljon a magyar elektromobilitási piac szereplőinek nemzetközi együttműködésekhez való hozzáférése és hozzájárulása, az európai uniós és regionális pályázatokban való részvétele. Ennek elősegítése érdekében a szövetség folyamatosan figyeli a nemzetközi projekteket és tenderkiírásokat, azokon a hazai tagok összefogásával pályázik is. A szövetség jelenleg is több nagy nemzetközi projekt társult magyar partnere.

 

Edukáció és szemléletformálása

Úgy véljük, hogy a fenntartható közlekedéssel kapcsolatos attitűdöket a társadalom számos szegmensében pozitív irányba szükséges terelni. A szövetség ennek érdekében elkötelezetten vesz részt a szemléletformálásban, az elektromobilitás különböző területeivel kapcsolatos oktatási és edukációs folyamatokban, használja kapcsolati rendszerét és erőforrásait ennek a folyamatnak a támogatására.

Tevékenységek